• E-dziennik
  • Start
  • O nas
  • Oferta edukacyjna
  • Aktualności
  • Kontakt
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Szkoła Branżowa II Stopnia
System kształcenia
czas trwania nauki: 2 lata
tryb: Tryb wieczorowy i zaoczny
Cel
Przygotowanie do wykonywania takich zadań zawodowych jak: ocenianie jakości żywności, planowanie żywienia z uwzględnieniem alternatywnego sposobu żywienia, organizowanie żywienia w produkcji gastronomicznej, wykonywanie usług gastronomicznych oraz ekspedycja potraw i napojów.
Przedmioty nauczania
Przedmioty realizowane w trakcie kształcenia: Podstawy żywienia i gastronomii; Planowanie żywienia; Organizowanie produkcji gastronomicznej; Prowadzenie usług gastronomicznych; Język obcy zawodowy
Opis
Kierunek przeznaczony dla absolwentów Szkoły Branżowej I Stopnia na kierunku kucharz, którzy posiadają dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe (HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań). Nauka trwa 2 lata (4 semestry), kończy się egzaminem potwierdzającym kwalifikacje zawodowe (HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych), po którego zdaniu można uzyskać dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych

Zapisz się do szkoły

Dane osobowe
Dane kontaktowe
© cswiedza.pl 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.