• E-dziennik
  • Start
  • O nas
  • Oferta edukacyjna
  • Aktualności
  • Kontakt
Kucharz
Zawodowe Kursy Kwalifikacyjne
System kształcenia
czas trwania nauki: 1 rok
tryb: Tryb zaoczny
Cel
Przygotowanie do wykonywania takich zadań zawodowych jak: ocenianie jakości produktów; przechowywanie żywności; obróbka produktów i przygotowanie stanowiska pracy; obsługa sprzętu gastronomicznego; przygotowanie dań zimnych, gorących i podstawowych deserów; wydawanie dań.
Przedmioty nauczania
Przedmioty realizowane w trakcie kształcenia: Podstawy żywienia i gastronomii; Przyjmowanie i magazynowanie żywności; Przygotowanie dań; Wydawanie dań
Opis
Nauka trwa 1 rok (2 semestry), kończy się egzaminem potwierdzającym kwalifikacje zawodowe (HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań), po którego zdaniu można uzyskać dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie kucharz

Zapisz się do szkoły

Dane osobowe
Dane kontaktowe
© cswiedza.pl 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.